Schuifraam

Technieken

Technische fiche

Het meest geschikte functioneel systeem om buiten en binnen met elkaar te verbinden is het schuifraam.

Schuiframen bieden een breed scala aan montagemogelijkheden. Er zijn ook veel verschillende soorten schuiframen, waarvan de belangrijkste kenmerken als volgt zijn:

 • Grote afmetingen
  Schuiframen maken het gebruik van grote beglazingen mogelijk, zowel voor het vaste als het schuivende gedeelte.
  Zelfs met hoge plafonds kunt u zonder horizontale indeling werken, wat minder profiel, meer beglazing en dus meer licht betekent.
 • Maximale opening
  Door het aantal elementen en het aantal rails te vermenigvuldigen, is het mogelijk een gevel bijna volledig te openen, of zelfs volledig in het geval van schuifsystemen die in de muur glijden. Omdat een schuifraam open schuift en niet draait, is er geen verlies van binnen- of buitenruimte. Het wordt als het ware verborgen in de muur.
 • Opening en doorgang zonder opstap mogelijk
  De schuifrails kunnen in de vloer worden verzonken zodat de binnen- en buitenvloervlakken vlak zijn. Op deze manier zijn er geen grenzen en is het uitzicht naar buiten eindeloos.
 • Minimum profiel
  Er zijn veel verschillende soorten schuiframen waarmee kan worden gespeeld met de esthetiek die door de klant en de architect wordt gewenst.
  Monorail, multirails, minimalistische schuifsystemen… Tijdens een afspraak kunnen we de verschillende mogelijkheden tonen en de klant zo goed mogelijk adviseren in functie van zijn wensen en budget.