Project Oud-Turnhout

Huis

In detail

Naar het ontwerp van Verhamme + Devel Architecten werd een uitbreiding gebouwd aan een bestaande woning. Het doel was om met een ultralicht, minimalistisch design meer lichtinval te creëren in de woonkamer en de integratie met de tuin te vergroten. De keuze viel op Sky-Frame, omdat niet alleen het esthetische, maar ook het gebruikscomfort en de duurzaamheid erg belangrijke criteria waren voor de bouwheer. De glaspartijen hebben enorme afmetingen en gaan over in een strak en bijzonder fijn schuifelement. Op die manier wordt de buitenruimte echt naar binnen getrokken en wordt een sterk ruimtegevoel gecreëerd. Voor de uitvoering kwam FMPplus voor meerdere uitdagingen te staan. Een glasvlak uittekenen op plan en vervolgens met zeer weinig speling uitvoeren, bleek een echt huzarenwerk. Overigens mocht bij de plaatsing geen schade aan de aangelegde tuin worden aangebracht. Deze realisatie, die tot in het kleinste detail werd uitgekiend, is een streling voor het oog.

© Verhamme + De Vel Architecten – Bild Studio